A peace of my Heart

welcome

Didžiausia vertybė, kurią žmogus gali įgyti, yra stebėjimas, ir jeigu tas retas reiškinys “gyvenimas” verčia jį stebėtis, tuo jis turi ir pasitenkinti. Daugiau niekas jums jau nieko negali duoti ir nereikia nieko daugiau ieškoti. Tai galutinė riba. (Alanas Watsas)

1 suknelė = 365 dienos!


Kaip dažnai stovėdama prieš spintą, kurioje drabužiai beveik krenta lauk, mindžikuoju ir dūsauju "Ak.. Neturiu ką rengtis"... Maniau, taip daro visos moterys. O šiandien sužinojau, kad NE!

2009 m. gegužę mergina, vardu Sheen, pasirįžo ištisus metus nešioti vieną paprastą trumpą juodą suknelę. Kaip tai vyksta? Prieš prasidedant šiai akcijai dizainerė Eliza Starbuck pasiuvo merginai identiškas 7 sukneles kiekvienai savaitės dienai. Ištisus metus (365 dienas) kiekvieną dieną Sheen vilkės tą pačia suknelę, keisdama įvairius aksesuarus, priedus ir pan.

Projekto pradžioje aksesuarus merginos skolinosi iš draugių ir pirko „blusų“ turguose. Vėliau atsirado nemažai šio merginų projekto gerbėjų, kurie joms tiesiog padovanojo savo gamybos aksesuarus. Jauniems dizaineriams tai puikus būdas pasireklamuoti, nes merginos visada pamini, kas kokį aksesuarą paaukojo. Be to, žmonės gali paaukoti ir jiems nusibodusius arba pasenusius aksesuarus.

Šio projekto esmė ta, kad žmonės gali aukoti pinigus, kuriuos merginos atiduos labdaros fondui, siekiančiam padėti vaikams iš Indijos lūšnynų gauti išsilavinimą. Pati Sheena yra iš Indijos ir puikiai žino, kaip sunku siekti mokslo lūšnynų vaikams. Iki šio momento jau pavyko surinkti apie 27,5 tūkstančius dolerių. Šis eksperimentas startavo gegužės mėnesį ir sėkmingai tęsiasi iki šiol. Sheena dar nei karto nepasikartojo, ji sugeba pasirodyti vis su nauja juodos suknelės variacija. Argi tai ne puiku?



Projekto tikslas man kažkaip ne itin siejasi su pasirinkimu patraukti žmonių dėmesį. Šiaip ar taip įdomu stebėti kiek galima sukurti variacijų su viena paprastute suknute :) Stebėsiu kaip jai sekasi.

Tinklalapyje theuniformproject.com galima stebėti kaip sekasi Sheen. Šiandien jau surinkta 40 343 doleriai, o jų pateikiamais duomenimis - tai 112 vaikų mokykloje.

Šaltiniai: theuniformproject.com, Eli.lt
































2 komentarai (-ų):

Neringa rašė...

Na, išradinga mergina, nieko nepasakysi... Bet aš taip negalėčiau... Niekaip :)

Lawrute rašė...

sitas projektas buvo nerealus!!!!
fantastiskas :) tiek kurybiskumo isradingumo... ech kad man tiek drasos ;)

Rašyti komentarą